Wij gaan 6 juni weer beginnen!! Jij ook?

RTL GP
CIRCUITTIPS!

HET LEUKSTE CADEAU EEN DAG CIRCUITRIJDEN!

Op zoek naar een origineel cadeau? Geef een cadeaubon voor een dagje circuitrijden!

VEEL GESTELDE VRAGEN

Aan de telefoon bij Motorsport Lifestyle worden veel vragen gesteld. Vaak komen deze vragen op hetzelfde neer. Dus voor iedereen hebben we hier de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Mocht je toch nog vragen hebben dan kan je altijd bellen of e-mailen.

Is er nog plaats voor een bepaalde datum?

Als er op de site nog geen melding staat dat de circuitdag van je keuze vol is dan is er nog plaats.

Ik wil graag contant betalen op de dag zelf

Op de dag zelf betalen is niet mogelijk.

Welke groep moet ik me inschrijven?

Beginnende circuitrijders moeten zich altijd in groep 1 inschrijven. Rijden op het circuit is heel anders als op de weg. Andere groepen kunnen onderstaande tijden aanhouden.

  • Groep 1
  • Groep 2
  • Groep 3
  • Groep 4

Een overzicht van welke rondetijden er in de groepen gereden worden is te vinden op de pagina Groepsindeling.

Kan ik een pitbox huren?

Pitbox kost 150 euro per dag vanaf 07.00 uur in de ochtend. Wil je de avond ervoor al in de Pitbox dan kost dit 75 euro extra je kan dan meestal de Pitbox vanaf 19.00 uur gebruiken. Je kan de optie boeken bij je inschrijving of doorgeven via e-mail.

Is er een dagverzekering mogelijk?

Bij verschillende verzekeraars is het rijden op het circuit gedekt als je onder begeleiding rijdt. Om helemaal zeker te zijn raden wij je aan contact op te nemen met je verzekeraar.

Zijn er overnachtingsmogelijkheden?

Het is mogelijk om de avond van tevoren op het circuit te overnachten. Meestal is de paddock tot 21.00 uur geopend. Op Zandvoort in elk geval voor de tunnel en als het hek nog open is op de paddock, op Assen is de paddock gewoon geopend. Ook zijn er in de omgeving van Zandvoort en Assen veel hotels te vinden.

Ik heb me ingeschreven maar heb nog geen bevestiging ontvangen en ik kan ook nergens terug zien in het systeem dat ik me heb ingeschreven, wat nu?

Stuur je vraag naar info@motorsportlifestyle.nl en we gaan het voor je uitzoeken.

Wanneer wordt het geld van mijn rekening afgeschreven?

Het inschrijfgeld wordt binnen 2 weken van je rekening af geschreven. Heb je ervoor gekozen zelf geld over te maken dan is je inschrijving pas geldig na ontvangst van het inschrijfgeld.

Het profiel op mijn banden kan nog net, kom ik bij jullie door de technische keuring heen?

Het is verstandiger je banden te vervangen voor de circuitdag, de slijtage op een circuitdag is een stuk hoger dan bij normaal gebruik. Als de banden gewoon voldoen aan de 2mm kom je uiteraard door de keuring heen.

Welke eisen worden er gesteld aan mijn motor?

Je motorfiets moet technisch goed in orde en fluisterstil zijn. Je motorfiets mag GEEN electrische motor zijn. Let ook goed op of de remblokken nog voldoen! Wanneer je motorfiets op de dag zelf niet aan de eisen voldoet, dan kan je worden uitgesloten van deelname en krijg je geen geld terug.
Spiegels dienen verwijderd te worden (of afgeplakt). Het rijdersnummer moet op de voorzijde van de motor duidelijk zichtbaar zijn (deze ontvang je 's ochtends bij de inschrijving). Bij een goedgekeurde motor krijgt je een keuringssticker.

Ik heb beschermende motorkleding maar die is niet van leer, mag ik dan mee doen?

Tijdens trainingen op het circuit van Midland is het mogelijk om met beschermde textiel-kleding te rijden, op de andere circuits dien je over lederen kleding te beschikken (lederen handschoenen en motorrijlaarzen die de enkels bedekken). Het beste is als de kleding ook nog aan elkaar geritst kan worden. Beschik je niet over lederen motorkleding dan biedt Motorsport Lifestyle je de mogelijkheid een lederen combipak te huren voor € 50 per dag.

Ik heb nog geen rijbewijs?

Voor het rijden op het circuit heb je geen rijbewijs nodig. Je moet wel beheersing hebben over je motorfiets.

Wat is de minimum leeftijd om deel te mogen nemen?

De minimum leeftijd is 15 jaar. Hierbij is wel schriftelijke toestemming nodig van ouders/voogd. Deze dient ook op de dag zelf aanwezig te zijn.

Ik wil met meerdere mensen komen, kan ik korting krijgen?

Wij geven pas korting aan groepen van meer dan 20 personen.

Wat als het regent?

Als het regent gaat de circuitdag gewoon door. Het is niet mogelijk je inschrijving te annuleren wegens weersomstandigheden.

Mag mijn vriend(in) foto's maken?

Foto's door familie/vrienden mogen alleen gemaakt worden op de paddock. Het is ten strengste verboden je op of langs de baan te begeven om foto's te maken.

Is er een fotograaf aanwezig?

Tijdens onze dagen is er een professioneel fotograaf aanwezig. Kijk op www.leukopdefoto.nl.

Waarom krijg ik een gekleurde polsband?

Een polsband krijg je om nadat je het exoneratieformulier voor eigen risico hebt getekend. Dooraan kan de organisatie tevens zien in welke groep je thuis hoort. Misbruik van deze polsband is niet toegestaan.

Exoneratie:

Ondergetekende verklaart te weten dat onderlinge aansprakelijkheidsstelling tijdens de sessies niet mogelijk is en dat deelname geheel op eigen risico geschiedt en dat Stichting Motorsport Lifestyle noch de organisator van deze circuitdag niet aansprakelijk gesteld kunnen worden voor eventuele schade, vervolgschade en lichamelijk letsel. De organisatie is niet verantwoordelijk voor ongevallen en de motoren zijn volgens sommige verzekeringspolissen NIET verzekerd tijdens sessies op het circuit. Wanneer een kandidaat zich op de circuitdag niet aan de door ons gestelde regels wenst te houden, dan wordt deze persoon uitgesloten van verdere deelname en krijgt geen geld terug. De pitsstraat is verboden terrein voor niet deelnemers! Ook het blokkeren van het hek is niet toegestaan.

Kan ik mij ook anders inschrijven dan via Internet

Ja, je kunt het inschrijfformulier downloaden van internet en faxen. Klik op inschrijven/formulieren.

Wanneer krijg ik de uitnodiging?

De uitnodiging voor de evenementen van Motorsport Lifestyle wordt ongeveer 10 dagen voor het betreffende evenement verstuurd per e-mail (bij geen e-mailadres per post).

Mijn vriend/vriendin wil mee naar de circuitdag, kan dat?

Ja, vrienden, kennissen en familie kunnen gewoon komen kijken op het circuit. Op de paddock is altijd van alles te beleven.

Ik weet niet precies voor welke groep ik moet inschrijven, ik heb geen circuitervaring maar rijd wel snel.

Bij geen circuitervaring schrijf je je altijd in voor groep 1. We rijden met kleine groepjes zodat er altijd wel plaats is om te rijden op je eigen niveau. Het rijden op een circuit is totaal anders dan op de weg.

Is het mogelijk om over te stappen naar een andere groep tijdens een dag?

In principe is het niet mogelijk te wisselen van groep tijdens de dag. Soms worden er wel mensen voor hun veiligheid door de organisatie van de groep verplaatst.

Ik kan toch niet op de dag waarvoor ik heb ingeschreven, wat nu?

Tot 4 weken van tevoren kan een inschrijving geannuleerd worden. Je kunt dan je inschrijfgeld min € 15,- administratiekosten terug ontvangen. Daarna ben je het volledige inschrijfgeld verschuldigd. Het is wel mogelijk zelf de inschrijving over te doen aan iemand anders. Je kan via e-mail de wijziging doorgeven.

Ik heb me ingeschreven voor groep 3, maar wil toch in groep 4 gaan rijden. Kan ik dat laten wijzigen?

Een wijziging van groep is alleen mogelijk als er in de andere groep nog plaats is. Je kan dit per e-mail verzoeken.

Kan ik tanken op het circuit?

Op Zandvoort is het mogelijk te tanken op het circuit, je hebt hier dan wel een pinpas voor nodig. Er is ook een tankstation op ongeveer 500 meter van het circuit af, waar je kontant kan betalen. Let erop dat je motorfiets dan wel een kentekenplaat moet hebben. Op het circuit van Assen is er een tankstation aanwezig waar je kan pinnen of kontant betalen.

Ik weet niet precies hoeveel geluid mijn uitlaat maakt, maar hij is niet standaard.

Voor de uitlaat geldt standaard of sportuitlaat met decibel killer!! Een niet standaarduitlaat zonder decibel killer is niet toegestaan.
Er is een geluidslimiet van 93 Db op Zandvoort en 85 Db op Assen. Motoren die teveel geluid produceren kunnen geweigerd worden bij de technische keuring. U wordt dan uitgesloten van deelname en u krijgt geen geld terug.

Ik heb een 25 KW motor, kan ik mee doen?

Het is geen probleem om met deze motorfiets mee te doen.

Ik heb een electrische motor, kan ik mee doen?

Het is NIET toegestaan om met een electrische motor deel te nemen aan een circuitdag.

Ben ik verzekerd tijdens het rijden op het circuit?

Tijdens de dagen van Motorsport Lifestyle ben je niet verzekerd op het circuit zelf. Bij sommige verzekeringen is dit wel mogelijk. Daarover dien je zelf te informeren bij je verzekeraar.

Met wat voor een helm mag ik deelnemen aan een circuitdag?

Een degelijke intergraal helm is verplicht. Dus geen Jet helm of een ander soort helm zonder kinbescherming.

Is een rugprotector verplicht?

Een rugprotector is verplicht in de groepen 3 en 4, in de groepen 1 en 2 wordt gebruik geadviseerd.

Wordt er gefilmd op de circuitdagen?

Op bepaalde dagen kan het zijn dat Bach's DV-Productions komt filmen. Die informatie krijg je op de dag zelf.

Mag ik met mijn eigen camera filmen tijdens het rijden?

Het hebben van een filmcamera op de motor tijdens het rijden is toegestaan. De filmcamera dient stevig bevestigd te worden op de motor. Een filmcamera op de helm of lichaam is VERBODEN!!!! Dit voor de veiligheid van jezelf en anderen.

Mag ik met mijn eigen startnummer rijden?

Tijdens de dagen van Motorsport Lifestyle is het mogelijk om met je eigen startnummer te rijden, mits nog beschikbaar.

Met welke bandenspanning kan ik het beste rijden op een circuit?

In eerste instantie kun je dat het beste overleggen met je marshall. Want op het circuit worden je banden veel warmer dan op de openbare weg, tengevolge daarvan is het raadzaam om de spanning een heel stuk te verlagen. Welke spanning je precies nodig hebt hangt onder andere af van de weersomstandigheden en je rijstijl. In principe is een spanning van rond de 2,3 bar in zowel voor als achterband nooit heel erg verkeerd, als het warmer is moeten ze ietsje harder en als het kouder is ietsje zachter. Meet altijd bij koude banden en gebruik een goede meter, de meters bij tankstations wijken soms wel meer dan een halve bar af. Op de dag zelf zal hier aandacht aan worden besteed en zijn er ook een bandenspanningsmeter en compressor aanwezig.

Aanmelden voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van alle aanbiedingen en het laatste nieuws van Motorsport Lifestyle.