RTL GP
CIRCUITTIPS!

HET LEUKSTE CADEAU EEN DAG CIRCUITRIJDEN!

Op zoek naar een origineel cadeau? Geef een cadeaubon voor een dagje circuitrijden!

VEEL GESTELDE VRAGEN

Aan de telefoon bij Motorsport Lifestyle worden veel vragen gesteld. Vaak komen deze vragen op hetzelfde neer. Dus voor iedereen hebben we hier de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Mocht je toch nog vragen hebben dan kan je altijd bellen of e-mailen.

Is er nog plaats voor een bepaalde datum?

Als er op de site nog geen melding staat dat de circuitdag van je keuze vol is dan is er nog plaats.

Ik wil graag contant betalen op de dag zelf

Op de dag zelf betalen is niet mogelijk.

Welke groep moet ik me inschrijven?

Beginnende circuitrijders moeten zich altijd in groep 1 inschrijven. Rijden op het circuit is heel anders als op de weg. Andere groepen kunnen onderstaande tijden aanhouden.

  • Groep 1 (2.30-3.15)
  • Groep 2 (2.20-2.45)
  • Groep 3 (2.13-2.27)
  • Groep 4 (1.57-2.12)

Deze tijden gelden voor Zandvoort.

Kan ik een pitbox huren?

Ja, het is mogelijk om een pitbox te huren voor €100,- per dag. Dit kan je zelf regelen met Zandvoort een dag van tevoren via nummer 06-31534634. Dit is het nummer van de Congierge.

Is er een dagverzekering mogelijk?

Bij verschillende verzekeraars is het rijden op het circuit gedekt als je onder begeleiding rijdt. Om helemaal zeker te zijn raden wij je aan contact op te nemen met je verzekeraar.

Zijn er overnachtingsmogelijkheden?

Het is mogelijk om de avond van tevoren op het circuit te overnachten. Meestal is de paddock tot 21.00 uur geopend. Op Zandvoort in elk geval voor de tunnel en als het hek nog open is op de paddock, op Assen is de paddock gewoon geopend. Ook zijn er in de omgeving van Zandvoort en Assen veel hotels te vinden.

Ik heb me ingeschreven maar heb nog geen bevestiging ontvangen en ik kan ook nergens terug zien in het systeem dat ik me heb ingeschreven, wat nu?

Stuur je vraag naar info@motorsportlifestyle.nl en we gaan het voor je uitzoeken.

Wanneer wordt het geld van mijn rekening afgeschreven?

Het inschrijfgeld wordt binnen 2 weken van je rekening af geschreven. Heb je ervoor gekozen zelf geld over te maken dan is je inschrijving pas geldig na ontvangst van het inschrijfgeld.

Het profiel op mijn banden kan nog net, kom ik bij jullie door de technische keuring heen?

Het is verstandiger je banden te vervangen voor de circuitdag, de slijtage op een circuitdag is een stuk hoger dan bij normaal gebruik. Als de banden gewoon voldoen aan de 2mm kom je uiteraard door de keuring heen.

Welke eisen worden er gesteld aan mijn motor?

Je motorfiets moet technisch goed in orde en fluisterstil zijn. Let ook goed op of de remblokken nog voldoen! Wanneer je motorfiets op de dag zelf niet aan de eisen voldoet, dan kan je worden uitgesloten van deelname en krijg je geen geld terug.
Spiegels dienen verwijderd te worden (of afgeplakt). Het rijdersnummer moet op de voorzijde van de motor duidelijk zichtbaar zijn (deze ontvang je 's ochtends bij de inschrijving). Bij een goedgekeurde motor krijgt je een keuringssticker.

Ik heb beschermende motorkleding maar die is niet van leer, mag ik dan mee doen?

Nee, je dient over lederen kleding te beschikken (lederen handschoenen en motorrijlaarzen die de enkels bedekken). Het beste is als de kleding ook nog aan elkaar geritst kan worden. Beschik je niet over lederen motorkleding dan biedt Motorsport Lifestyle je de mogelijkheid een lederen combipak te huren voor € 50 per dag.

Ik heb nog geen rijbewijs?

Voor het rijden op het circuit heb je geen rijbewijs nodig. Je moet wel beheersing hebben over je motorfiets.

Wat is de minimum leeftijd om deel te mogen nemen?

De minimum leeftijd is 15 jaar. Hierbij is wel schriftelijke toestemming nodig van ouders/voogd. Deze dient ook op de dag ze